European Tree Technician

Een European Tree Technician (ETT) is een gecertificeerd boomtechnisch adviseur. Als European Tree Technician geef je advies over vraagstukken rondom bomen, uitvoering en regelgeving en ben je de schakel tussen de opdrachtgever en uitvoerder.

Kom kennismaken
No items found.

Dit leer je als ETT-trainee

·        Onderzoek doen en informatie verzamelen: Je leert hoe je gegevens verzamelt overbomen door het doen van boominspecties en technisch onderzoek bij de boom en degroeiplaats. Ook kan het nodig zijn om het effect van werkzaamheden in de omgeving van de boom te beoordelen.  

·        Analyseren van bevindingen: Met de verzamelde informatie leer je de kwaliteit van bomen tebeoordelen. Dit kan inhouden dat je risicoanalyses uitvoert, groeicondities beoordeelt en eventuele problemen zoals ziekten of plagen identificeert.

·        Formuleren van advies: Gebaseerd op je analyses stel je adviezen op. Dit kan betrekking hebben op onderhoudsstrategieën, zoals snoeien, groeiplaatsverbetering of op maatregelen om bomen te beschermen tijdens bouwprojecten. Daarnaast kan het advies ook betrekking hebben op het snoeien, kappen of verplaatsen van bomen, waarbij je rekening houdt met wet- en regelgeving.

·        Plannen en coördineren van werkzaamheden: Je bent verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van alle werkzaamheden rondom de boom en zijn gezondheid. Dit betekent dat je niet alleen de technische aspecten beheert, maar ook zorgt dat de werkzaamheden voldoen aan de Arbowetgeving, andere relevante wet- en regelgeving, en sociale overwegingen.

·        Wettelijke, juridische en sociale aspecten: Je leert hoe je adviezen en werkzaamheden in lijn brengt met de Arbowetgeving en andere relevante wetten en regels. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het verkrijgen van de juiste vergunningen voor boomkap of het omgaan met juridische geschillen over bomen tussen buren.

·        Communicatie en samenwerking: Naast het technische aspect, leer je ook hoe je effectief communiceert met verschillende belanghebbenden, zoals gemeenten, projectontwikkelaars, bewoners en boomverzorgers. Goede communicatie is essentieel om ervoor te zorgen dat iedereen een duidelijk beeld heeft van de waarde van de bomen en projecten succesvol worden uitgevoerd.

Visie op groene en leefbare omgeving:
Het ontwikkelen en implementeren van een visie die gericht is op biodiverse, duurzame en klimaatbestendige oplossingen voor bomenbeheer. Hierbij wordt altijd gekeken of het bijdraagt aan een goede leefbaarheid in de stedelijke omgeving.
Juridische- en technische kennis:
Je krijgt inzicht in relevante wet- en regelgeving met betrekking tot het boombeheer en leert om technische bomenkennis toe te passen.
Communiceren met belanghebbenden:
Effectief communiceren is essentieel. Je leert over de betrokkenheid van diverse belanghebbenden en hoe je met deze groepen onderhandelt en schakelt.
Opstellen van beheer- en beleidsplannen:
Je leert inventariseren, analyseren, doelen en prioriteiten stellen, plannen en budgetteren om zo gedegen beheer-en beleidsplannen op te stellen.
Technische basiskennis van bomen:
Je krijgt de basiskennis boomtechniek mee, zodat je weet hoe de gezondheid, veiligheid en duurzaamheid van bomen geborgd kan worden. Hierbij is niet alleen de individuele boom belangrijk, maar juist ook het beheer van een groter oppervlak waarin bomen zich bevinden.

Wat wij bieden

Ben jij klaar voor de volgende stap? Bij Bomenwacht Nederland kan jij verder groeien als professional en je talent ontwikkelen binnen de branche.

🌳

Praktijkgericht leren

Het grotendeel van het traineeship bestaat uit praktijklessen. Je gaat naar buiten om bomen en de situaties daaromheen te beoordelen en leert van lopende projecten.
📑

Actueel en datagericht

Het digitaal vastleggen van data speelt een grote rol. Het lesmateriaal is actueel en speelt in op de laatste technologieën waarbij je leert over GIS en datamanagement.
🧩

Integrale visie

Ieder project wordt integraal beoordeeld. Hierdoor leer je niet alleen te kijken naar boomtechnische aspecten, maar ook naar de effecten op de boven- en ondergrondse omgeving.
💭

Kennis en ervaring delen

Het traineeship volg je in groepsverband. Dit geeft je de mogelijkheid om met én van elkaar te leren.
🧰

Kennis direct toepassen

Door kennis en kunde direct toe te passen op echte projecten, krijg je veel inzicht en wordt de context van het geleerde duidelijk.
🤝

Een goede samenhang

Om effectief en efficiënt te beheren en uitvoeren is er praktisch beleid nodig. De samenhang tussen beheer, uitvoering en beleid vormt een rode draad in het traineeship.

Kom kennismaken

Voordat je bij ons komt solliciteren voor het traineeship, willen we graag eerst kennismaken. Dit kan tijdens een van onze kennismakingsdagen.
We horen graag wie je bent, wat je achtergrond is en zijn benieuwd naar jouw motivatie. En natuurlijk krijg je de gelegenheid om ons te leren kennen en geven we je meer informatie over het traineeship. 

De kennismakingssessies vinden plaats bij ons op kantoor in Linschoten (Van Rietlaan 33) en duren van 09.30 - 13.00 uur inclusief lunch.

Kennismakingsformulier

Bedankt! Uw bericht is verzonden.
Helaas! Er ging iets mis met het formulier.